Popularność soi w kuchni

Popularność soi w kuchni

28 marca 2018 Wyłącz przez Regina

Soja najpierw podbiła serce mieszkańców Azji i Ameryki, aby z czasem przebić się do świadomości Europejczyków. Dlaczego nagle to właśnie ten produkt roślinny stał się tak popularny także wśród Polaków? Prawdziwą furorę soja robi głównie wśród wegetarian. To w dużej mierze dlatego, że uważana jest za znakomity zamiennik mięs i ryb.

Produkt ten zawiera w sobie pełnowartościowe białko roślinne, które może być alternatywą dla białka mięsnego. Dzięki dużej kaloryczności stosowana jest często jako składowa głównego posiłku dnia. Soja ma bardzo szerokie zastosowanie kulinarne.

Mnóstwo jest gotowych produktów lub pół-produktów sojowych. Zaliczymy do nich chociażby kotlety, makaron czy mleko. To powoduje, że rzadko kto sam przygotowuje soję.

przyszlosc.nucast.pl

Ta jednak po ugotowaniu pokazuje jeszcze szerszy wachlarz możliwości przy jej wykorzystaniu. Możemy ją użyć chociażby przy przygotowywaniu zupy lub jako składnik sałatek. Nie należy jednak jeść surowej soi – zarówno ziarna, jak i kiełki należy wcześniej odpowiednio zblanszować.

http://www.laminart.pl/oferta/strona/co-to-jest-laminat-nano-tech,27 Dobrym sposobem na zdrowie jest joga Zielona Góra każdego ranka.