Galarety, czyli pomoc z kuchni

Galarety, czyli pomoc z kuchni

13 maja 2018 Wyłącz przez Regina

Innym bardzo starym, ale medycznie potwierdzonym sposobem na rozwiązanie problemów z bolącymi stawami jest wprowadzenie do diety większej niż dotąd ilości naturalnej żelatyny. Jest ona zawarta przede wszystkim w chrząstkach i nogach wieprzowych, które w pewnych kręgach są uznawane za wyborny przysmak.

W oparciu o wieprzowe chrząstki na skalę przemysłową produkowana jest żelatyna, która występuje w składzie galaretek owocowych, słodyczy oraz potrawach serwowanych na zimno. Największą popularnością w Polsce w tej kategorii gastronomicznej cieszą się rozmaite galarty.

Przede wszystkim chodzi o galaret z dodatkiem mięsa kurczaka oraz warzyw, który gości na naszych stołach w szczególności w okresie wielkanocnym. Jeśli chcemy, aby efekty były jeszcze lepsze, przygotujmy dla siebie i rodziny galaretę z nóżek.

W procesie gotowania nóżki wieprzowe oddadzą w pełni naturalną żelatynę bezpośrednio do naszego dania – nie będzie potrzeby, aby dosypywać tę z paczki. Taka potrawa jest nie tylko bardzo pyszna, ale też doskonale sprawdzi się w profilaktyce stawów i zapobiegnie ich niesprawności.

http://uczulenia.com.pl ból wewnętrznej strony kolana